Johnny Thunders


Johnny Thunders
Jag såg Johnny Thunders 3 gånger i Göteborg, 82 en gång och 84 två gånger. Vid den här tiden lyssnade jag nästan enbart på Thunders.

Jag minns uppståndelsen när han släppte sin första soloplatta ”So alone”, Pet Sounds i Stockholm sålde femhundra ex på en halvtimma. Det här var den tidens största rock stjärna. Han kom från New York och det coola bandet New York Dolls, samt det underbara The Heartbreakers. På soloplattan gästspelade bland annat Phil Lynott från Thin Lizzy, Paul Cook och Steve Jones från Sex Pistols. Peter Perret från the Only Ones. Det var enorma rubriker efter Thunders framträdande på Måndagsbörsen och en av spelningarna på Mud Club i Göteborg hade helt gått överstyr. När jag såg honom 82 på Kungshall sade Johnny att ”Det är bättre ikväll än sist, eller hur”, han fick ett rungande svar då konserten var magiskt bra.

Bilderna är från just den spelningen, jag stod en meter från Johnny hela konserten, ända från öppningen med ”Pipeline”. Vad det gäller spelningen på Kåren så minns jag att den öppnade lite svajigt, Thunders var rejält påtänd med fixade att ta sig igenom konserten hyggligt. Splelningen på Octagon minns jag tyvärr inte så mycket av. vi får hoppas på att andra som var där minns mer och kan berätta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: