Lords of the New Church


Lords of the New Church

Dave Tregunna fd Sham 69, Stiv Bators fd Dead Boys, Brian James fd The Damned, Nicky Turner fd Barracudas.
Spelning: Lord Nelson Örebro 1983 Foto: Lars Wallin

Lars Wallin kan du berätta något om Lords of the New Church konsert i Örebro och Stockholm?

Med glädje, den här spelningen kandiderar till det bästa jag sett live någonsin! Gruppen var en super punkgrupp med medlemamr från Sham 69, Dave Tregunna, Dead boys, Stiv Bators, The Damned, Brian James och The Barracudas, Nicky Turner. Jag minns mycket väl hur jag kastade mig iväg till LP forum och beställde skivan så fort jag läst om dem i NME. Det här blev alla gamla punkares favoritband och de var hur stora som heslt inom genren.

De flesta i UA punx gänget åkte upp till Örebro för att se gruppen. Själv körde jag min gamla Amazon. Spelningen var på en liten krog vid namn Lord nelson. Det var trång och svettigt men jag fick en perfekt plats längst fram. De körde alla hitlåtarna, New Church, Russian rolette mm. Brian James var stupfull men spelade som i trans. Stiv Bators var komplett galen på scenen, han gick baklänges spindelgång och stoppade in huvudet i bastrumman, hoppade och for runt på scenen! Dave Tregunna var stenhård och Nicky Turnen drev på som om det vore den sista stunden i livet. Varenda låt var magiskt bra och jag var helt salig.
Efter konserten poserade Bators naken i fönstret från logen. Några av oss övernattade i våra bilar och några bodde på hotell. Grym spelning!

Jag och Bubben var även uppe i Stockholm och såg Lords 1985, det var sittande publik (Stränga regler) och ganska trist. Minns att vi irrande runt i ett kyligt Stockholm och delade på en flaska dessertvin Usch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: