28/7 -09 CD: Act now!

28/7 -09 Act now!
Lars Wallin & The Tribelars Bangardi Records 2009. Recorded at One Touch Edit Studio Stockholm, Sweden.
1. Silent sea 2. Beautiful people 3. Peter Norman 4. Who s to blame 5. Dollpin 6. Economic benefits 7. She s blue 8. Stand up


1. Silent sea


2. Beautiful people


3. Peter Norman


4. Who’s to blame?


5. Dollpin


6. Economic benefits


7. She’s blue


8. Stand up

Lars Wallin & The TribeLars valde att spela den nya skivan ”Act now!” i One Touch Edit Studio i Stockholm. Det var egentligen ingen tvekan, jag var väldigt nöjd med det arbete Daniel och Otto som driver studion gjorde på debutskivan ”Bangardi Pogo”. Vi åkte upp till Stockhom på torsdagseftermiddagen, första anhalt blev Bagarmossen där vår gamla trummis/cajonspelare Magnus Holmén bor. Här övernattade vi efter ett par timmars trevlig diskussion om livet över ett glas vin. Redan 10.00 var vi på plats morgonen därpå ute i Täby där studion är belägen. Grymt kul att se Daniel och Otto igen, jäkligt kul att höra att de trivs och funnit sig till rätta i huvustaden och inte minst att det går bra för studion. 11.00 satte vi igång med att spela in första låten ”Who’s to blame”. Då vår ordinarie trumslagare Thorol Andersson är sjukskriven hemma i Lund fick Daniel hoppa in och trumma. Vi bestämde oss för att göra inspelningarna live i studion. Peter Hansson på bas, Daniel Aldenmark på cajon och jag själv på gitarr och didjeridu. Vi satte i princip samtliga låtar på första tagningen 1. Who’s to blame 2. Peter Norman 3. Silent sea 4. DollPin 5. Economic benefits 6. She´s blue 7 Beautiful people och 8. Stand up. Väldigt få omtagningar vilket fick studioproffsen Daniel och Otto att skratta vid flera tillfällen, det var inga omtagningar pga av att vi är supermusiker utan mer på att vi/jag upplever svaj och små skavanker som levande. Så där var dom, 8 låtar klart till kl 12.00 dags för lunch. Därefter väntade sångpålägg av mig, ena låten efter den andra sattes och vi var faktiskt klara kl 15.00. Nu lämnar vi över det inspelade materialet till våra producenters magiska händer och kunnande. Tro mig, det blir en grym platta!

Lars Wallin

LARS WALLIN: Act now!Kategorier:LARS WALLIN & THE TRIBELARS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: