5/11 Återseende av ”Beautiful people” vänner.

Årets Uddevallakassettfestival var den 17:e upplagan. Det som var nytt för i år var framför allt att vi var i Folkets Hus, en plats som tack vare möjligheterna till två scener visade sig fungera alldeles utmärkt. Något av ett tema för årets festival var återseenden och möten med artister, vänner och arrangörer som vi arbetat med genom åren. När jag skrev låten ”Beautiful people” så var det några av de här människorna jag hade i åtanke. år 2008 mötte jag Anne Von Keller och Jakob Dohbers och deras grupp Sorry Gilberto för första gången. Det här var på Myspace-tiden, Anne hade hittat mitt namn i jakten på spelningar i Sverige. Det blev en spelning krogen Butlers. Vi blev några månader senare inbjudna till Berlin där Anne och Jakob fixade några spelningar till oss. Vi fick bo hemma hos Anne på Wrangelstrasse i Kreuzberg. När jag år 1984 besökte Roskildefestivalen för första gången var det som en annan värld öppnade sig. En liknade känsla infann sig i Berlin när Anne guidade runt oss i bohemiska kulturkvarter, en annan värld öppnade sig och jag blev helt förälskad i denna kulturens sista utpost i Europa. Fantastiskt kul att ha dem på besök i Uddevalla igen.

TribeLars, Uddevallakassetten och Studiefrämjandet har även haft ett nära samarbete med utbytesturnéer och spelningar i Tjeckien via Petr Ruzick och hans bolag ANK Music, även Petr var på plats i Uddevalla tillsammans med mytomspunna singer & songwritern George Silverman.

Två turnéer i Australien samt ett flertal konserter och turnéer i Sverige har vi gjort tillsammans med Glenn Musto från Melbourne (College Fall, The Nordeens mfl), han var på plats i år för solokonserter samt ljudteknik.

På franska rivierna och i staden Sete har Uddevallakassetten och TribeLars uppträtt vid ett flertal tillfällen, två av stadens rockband har tidigare varit i Sverige, Untidy Execution och Little Green Fairy. I år var garagerocklegenderna Little Green Fairy på plats i Uddevalla. Det var otroligt kul att återse alla vänner och kollegor igen och att få samtala samt lyssna på deras musik. Inte blev det sämre av att vi fyllde på i programmet med makalösa Tomma Intet från Göteborg, våra vänner i Suspekt, fina Odengatan 1B och den stora publikfavoriten Cirkus Miramar. Allt detta kryddat med lokala akter som Konspirationen, Black House Hill, Coffee Klatsh, The Tsunamis, Lost Wisdom och LeNita. Stort och varmt tack till alla som gjorde det möjligt. Artister, publik. crew, volontärer *****

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Studiefrämjandet Fyrbodal, Västra Götalandsregionen, Uddevalla Kommun, Negatif, Folkets Hus. Vi ses nästa år! Lars Wallin Ordförande Kulturföreningen Uddevallakassetten



Kategorier:LARS WALLIN & THE TRIBELARS, MUSIC, FRIENDS, STORIES...

Lämna en kommentar