2008 Australien Konvent / Festival


Australia New Zealand Friendship Society of Sweden arrangerade lördagen den 31 maj tillsammans med Mortens Krog och Uddevallakassettclub årets Australienfestival i Uddevalla
Mortens Krog hade laddat kylskåpen med VB, Victoria Bitter och australiska viner. På menyn fanns bland annat kängurukött och aussieburgers. Intresset inför festivalen var stort och lokaltidningarna Bohusläningen och UddevallaPosten skrev artiklar och Sveriges Radio Väst sände en intervju med Katherine Hansson. kl 15.00 inledde aboriginska Katherine Hansson med en föreläsning vid namn ”Sorry”, en känslosam föreläsning om vad det egentligen var som den australiska under Kevin Rudds ledning till slut bad om ursäkt för. Föreläsningen engagerade publiken som hade flera frågor att ställa till Kahterine.

Kl 16.30 presenterade Christer Strömvall, Lars Kongstad och Sari Hankanen Wallin föreläsningen ”Den australiska rockvågen”. En föreläsning fylld av musik och fakta om australiska artister såsom Inxs, Hoodoo Gurus, Midnight Oil mfl. Artister som under 1980 talet var hetast i världen. Kl 18.00 presenterade den flitige australienresenären Thorolf Andersson från Malmö föreläsningen ”Sydney”, Thorolf visade bilder och tipsade om platser att besöka i denna kanske världens vackraste stad. Kl 19.30 uppträdde Lars Wallin & TribeLars med didjeridumusik. Ca 18.00 anlände kvällens långväga gäster, rockbandet The New Christs från Sydney, australien. Medlemmarna i bandet slog sig ner i lokalen för att lyssna på Thorolfs föreläsning samt för att äta en bit god mat. ca 23.15 stegade uddevallabandet The Oswald Great Story upp på stora scenen och bjöd på en fantastisk rockshow till publikens stora jubel. 24.00 var det så dags att välkomna upp på scenen legenden Rob Younger – sång, Jim Dickson – bas, Stuart Wilson – trummor, Dave Kettley – gitarr, Brent Williams – gitarr & keyboard som tillsammans bildar The New Christs. Bandet som var på en strålande humör, bjöd på rock’n roll i världsklass. Kanske berodde det på all den goda maten och drycken som serverades. Ca 500 personerna besökte Mortens Krog denna soliga och heta majdag. Festivalvärdinnorna Gunilla Witting och Sari Hankanen Wallin arbetade hårt för att gästerna skulle trivas och för att få nya medlemmar till föreningen. Dagen efter skrev Bohusläningen om den lyckade festivalen. The New Christs tackade för allt och välkomnade oss till deras hemstad Sydney.Kategorier:MUSIC, FRIENDS, STORIES...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: