1-4/7 -11 Fredsmanifest i Prora Tyskland


Lars Wallin And The TribeLars i Prora och Dresden.Med spelningar inbokade i Tyskland passade vi givetvis på att även besöka vår Tjeckiska promotor Petr, vars hemstad Dubi ligger alldeles innanför gränsen, caa 6 mil från Dresden.
Efter att ha ätit middag på vår stamrestaurang i Dubi körde vi mot Dresden där vi den 1 juli skulle spela på Kunsthofgohlis. Är ni i Dresden måste ni besöka denna fantastiska klubb / restaurang som drivs av ett konstnärspar. Charmigt är bara förnamnet. Grymt kul spelning som avslutades med nattliga äventyr i Neuestadt och Dresdens centrum, vacker stad med ruskig historia! Efter gemensam frukost reste vi dagen efter till våra vänner Anne och Jakob i Kreuzberg, Berlin för ett glas tillsammans. Nästa förmiddag körde vi norrut mot ön Rugen och Prora. Hitlers spektakulära semesteranläggning. Här skulle vi spela samt deltaga i dels öppnandet av ett nytt vandrarhem dels en fredsmanifestation. Märklig plats men förbaskat intressant och kul! Det var vår Tyska promotor Klaus som hade bokat in oss till den märkliga spelning som egentligen bestod av 5 spelningar.
Wikipedia
”Prora är en semesteranläggning och badort byggd 1936–1939 vid havsbukten Prorer Wiek på den tyska ön Rügen vid Östersjön. Anläggningen byggdes för att rymma 20 000 personer. Huvudbyggnaden byggdes 150 meter från stranden i sex våningar och med en längd av 4,5 kilometer, vars totala längd avbröts i mitten av en stor festplats. Festplatsen blev aldrig förverkligad.”Kategorier:LARS WALLIN & THE TRIBELARS, RESOR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: