3/12-11 Straw Dogs 30-års jubileum & skivrelease


3/12-11 Straw Dogs 30-års jubileum & skivrelease

Vilken kväll det blev, helt fantastiskt! Beslutet att återförenas och samtidigt ge ut en vinyl-EP minns jag inte riktigt när vi tog. Vi har pratat om det till och från och att det skulle bli av var det ingen tvekan om. Låtarna hade vi redan spelat in, vi var i studion redan 2007 för att dokumentera våra gamla ”hits”. Vi satte igång att repa sen på hösten 2011 med siktet inställt på 3 dec. Att spela de gamla låtarna igen var som att möta vänner man inte sett på väldigt länge, men som man känner väldigt väl. I kombination med att mötas igen, bandet och låtarna så blev det väldigt trevligt att repa. I takt med att jubileumsspelningen närmade sig kontakte vi media som nappade. Bohusläningen och Uddevallaposten skrev om oss, TV4 Väst besökte vår hemliga uppvärmningsspelning på Uddevallakassettens kontor. Något som togs upp var vilka krafter som fanns och fortfarande finns i Straw Dogs. Icke Rönnqvist blev ordförande i Musikföreningen Adrian. Sonny Eskilsson blev även han ordförande i Musikföreningen Adrian. Lars Wallin är ordförande i Kulturföreningen Uddevallakassetten. Tillsammans har vi arrangerat en stor mängd konserter och festivaler. MF Adrian fick Uddevalla Kommuns kulturpris 2009 när Sonny var ordförande. 2011 delar Uddevalla Kommun ut årets kulturpris till Uddevallakassettens ordförande Lars Wallin.

Vi bjöd in Kungens Knektar och Psycho Therapy till support. Kvällens DJ’s var Andy Lealand från The Partisans samt Peter Thorsson från det legendariska punkfanzinet SKRUTT. Svindel Records var på plats och sålde skivor. Christer Blomgren från Troublemakers var inbjuden gästartist precis som våra gamla vänner Anti-Avans. Weding från Pinhead gästade på sång och även Magnus Johansson från The Parrots var på plats.

Ett drygt hundratal gäster trotsade höstvädret och förgyllde vår kväll. Vi hade fruktansvärt kul både innan, under och efter konserten. Stort tack till alla inblandade.

Straw DogsKategorier:MUSIC, FRIENDS, STORIES...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: