Sverigeturné med Lars Wallin & The TribeLars och College Fall 2012


Sverigeturné med Lars Wallin & The TribeLars och College Fall 2012

Dag 1
Torsdag 3 augusti. Våra australiska vänner i College Fall, Glenn Musto och Jodie Lee Bartlett kom till västkusten och Uddevalla centralstation vid lunchtid och blev upphämtade av vår trummis Martin Wennerberg. Själv var jag redan på plats vid konstnärsskolan Gerlesborgsskolan i Bohuslän där turnéns första spelning skulle äga rum. Spelningen var i samband med en antikärnkraftfestival fylld av föreläsningar och musik. Glenn och Jodie som precis nyligen landat efter ca 30 timmars resa kämpade med sin jet lag samt det faktum att deras instrument kommit på villovägar. Med lånade instrument bjöds vi dock på en mycket vacker konsert. Själv berättade jag om instrumentet didjeridu innan vi körde igenom vår spelning. En intressant och trevlig tillställning.

Dag 2
Fredag 3 augusti. Denna dag hade vi två konserter inplanerade, först på den lokala festivalen Elinorspelen därefter på Mortens krog i Uddevalla. Elinorspelen äger rum i två lador, otroligt charmigt och väldigt kul. Det blev fullt hus ”lada” när både vi och College Fall stod på scenen. College Fall valdes förövrigt av publiken till festivalens bästa band. Efter konserterna hastade vi iväg till centrala Uddevalla och Mortens krog där vi uppträdde på stora scenen inför vänner och bekanta, stressigt men väldigt kul.

Dag 3
Lördag 4 augusti. Tillsammans med Glenn Musto, Jodie Lee Bartlett i College Fall samt Kent Andreasson, Martin Wennerberg och jag själv från TribeLars reste vi tillsammans med Jenny Qvick till Mora i Dalarna för att delta i ett traditionellt bröllop (David & Elin) . Extra kul för våra australiska gäster att dels få bevittna ett svenskt bröllop och även att underhålla på bröllopsfesten.

Dag 4
Söndag 5 augusti. Något trötta efter bröllopsfesten reste vi tidigt iväg mot huvudstaden Stockholm. Efter att ha checkat in på vandrarhemmet ”The Red Boat” åkte jag och tribe-gänget till Jan Fretmans studio för att låna en keyboard till kvällens konsert. Kvällens konsert ägde rum på Engelen / Kolingen i Gamla Stan, otroligt mysiga lokaler. Det blev en trevlig spelning som avslutades med nattmat på Medborgarplatsen.

Dag 5
Turistande och rundvandring i Stockholm. Vi vandrade först iväg till Pet Sounds, Nytorget, Vita Bergen, följt av Hermans Vegetariska där vi åt lunch. Glenn som led svårt att jet lag fick sova några timmar i deras hängmattor medan vi andra besökte chokladfabriken, Mosebacke mm. Efter att ha hämtat upp Glenn vandrade vi sedan igenom Gamla Stan följt av fika i Kulturhuset vid Sergels Torg.

Dag 6.
Tisdag 7 augusti. Kvällens konsert var på våra vänner Eddie och Henkes coola klubb på Henriksberg i Göteborg. Både vi och College Fall gillade stället och atmosfären skarpt, kul spelning.

Dag 7.
Onsdag 8 augusti. Efter en intervju hos Radio Prime i Strömstad väntade konsert på Restaurang trädgården. Även här hade vi en trevlig kväll tillsammans med publik och ägarna. Vi hann förresten även med ett besök vid hällristningarna i Tanum.

Dag 8.
Torsdag 9 augusti. Det här blev en av turnéns roligaste spelningar, The Old House Inn i Lysekil var helt fullsatt när vi lirade. Riktigt trevlig kväll med många bekanta i publiken. Extra bonus att vi fick se Di Leva som bjöd på en gratiskonsert tidigare på kvällen.

Dag 9.
Fredag 10 augusti. Dokumentärfilm och hemmafest var temat inför kvällens spelning hos Kulturföreningen Uddevallakassetten, fantastiskt rolig kväll.

Dag 10.
Lördag 11 augusti. Kvällens spelning var i Lund på Cafe & le och deras vackra innergård. Extra kul att återse vår gamla trummis Thorolf som vi även övernattade hos senare på natten.

Dag 11.
Söndag 12 augusti. Efter en fantastisk picknick utanför Genarp tillsammans med Thorolf var det dags för spelning på den anrika skivaffären Folk å Rock i centrala Malmö.

Dag 12
Måndag 13 augusti. Henån på Orust var kvällens destination där vi uppträdde på Kulturhuset Kajutan. Trevlig kväll.

Dag 13.
Tisdag 14 augusti. Trollhättan och Cafe Mejeriet var värd för dagens konsert. Mysigt cafe i centrala Trollhättan. Vi hann även med lite turistande för att spana på utsikten vid slussarna.

Dag 14.
Onsdag 15 augusti. Sista spelningen i Sverige ägde rum på Torreby Slott i Munkedal. Något förvånade (1) blev det helt fullsatt, något förvånande (2) blev vi serverade av musikerna Dala (Hellacopters) och Offe. Fin avslutning på Sverigeturnén.Kategorier:LARS WALLIN & THE TRIBELARS, NYHETER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: