Lars Wallin & The White Cockatoo Performing Group i Kanada 2003


Årets Australienresa inleddes med en turne i Canada tillsammans med The White Cockatoo Performing Group. Gruppen hade bjudit in mig för uppträda på folkmusik festivaler i Vancouver samt Calgary. 18 juli lyfte planet mot Seattle där jag bytte flight med destination Vancouver. Framme i Vancouver möttes jag av festivalens chaufför som hämtade upp mig och några andra artister. Inkvarteringen var vid BCU Universitets området i Vancouver. Mitt första intryck var, wow vilken stad, blev väldigt överraskad över hur vackert det var, påminde en del om Sydney och Stockholm med mycket vatten och stränder. Vancouver Folkmusic Festival går av stapeln vid Jericho beach/park som ligger kollosalt vackert med havet, stadsskylinen och bergen som vacker inramning.

Mitt första uppträdande skedde tillsammans med Lappalectro och Safa, två band från Canada. Denna typ av framträdande kallas workshops där man pendlar mellan artisterna eller så jammar man tillsammans. Själv så fyllde jag på med lite didj tillsammans med de andra samt startade upp 2 solorytmer där vi under avslutningen fick till ett rejält gung och både lapalectro och Sala hängde på. Fick faktiskt bra kritik i Vancouver Sun (Lokaltidningen) dagen efter. Jag uppträdde sedan tillsammans med White Cockatoo 2 gånger under gemensamma workshops. White Cockatoo uppträdde 2 gånger solo varav ett succé gig på den stora scenen.

Festivalen var jättemysig med mycket god mat, roliga stånd med krimskrams från hela världen och framför allt grymt bra musik.

Efter festivalen flyttade vi in till Cheryl en god vän i centrala Vancouver vid Robson Street. Vid en liten tvärgata med 3 små trähus och lummiga träd, fick vi bo i ett riktigt drömhus beläget mitt bland skyskrapor, endast några minuter från stranden och mitt bland cafér och restauranger. Det är alltid kul att känna någon på orten som kan guida och visa alla pärlor som man annars förmodligen hade missat. Efter att ha snurrat runt i Vancouver med besök i bergen, stränder, Stanley Park, city mm.

Ena dagen firade jag mig själv med lite Indisk Chicken tikka masala och kingsfisher, begav mig sedan till stranden för att njuta av solen. När jag senare kom tillbaks avslöjade jag att det var min födelsedag, varvid Cheryl begav sig iväg för införskaffa en stor och saftig chokladtårta som vi sedan firade med.

Efter några dagars ledighet väntade en spelning på Granville Island och public market. Själv genomförde jag en solospelning på ca 30 min innan White Cockatoo gick på scenen, det kändes häftigt med floden och skyskraporna i bakgrunden av scenen.

Efter en härlig vecka i Vancouver flög vi vidare mot Calgary. Geoff, White Cockatoos manager lyckades att slarva bort sitt pass, något som han upptäckte vid incheckningen så jag, Jack, Thomas, Darryl, Marshall och Rex fick flyga själva till Calgary medans Geoff stannade kvar för att få ett nytt pass hos Australiska ambassaden i Vancouver.

Calgary kändes vid första anblicken inte lika vacker som Vancouver, en storstad mitt inne i landet med skyskrapor och ett rutnät av avenyer och streets. Festival området låg dock vackert på en liten ö Prince’s Island Park omringad ev en flod. Det var i princip samma artister som i Vancouver så det blev en del återseenden. Vårt hem i Calgary var The Westin, ett lyxhotell mitt i stan med gångavstånd till allt inklusive festival området. I Calgary uppträdde jag 2 gånger med lite solonummer, spelade även en gång tillsammans med White Cockatoo vilket var mäktigt. Rös av välbehag när Jack Nawilil sjöng till didjeridun. White Cockatoo fick förstasides bild i Calgary Herald dagen efter. Servicen på festivalen var väldigt bra, allt fungerade perfekt, transport, mat etc. På kvällarna bjöds det på Öl, vin och festligheter för alla artister. Canada var en väldigt trevlig bekantskap och det må låta som en klyscha men folk var trevliga och hjälpsamma. Från Calgary flög jag sedan till Vancouver för att byta flight till Los Angeles och där återigen byta flight mot Sydney Australien.Kategorier:MUSIC, FRIENDS, STORIES..., RESOR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: