Stalking The Saints 2005

2005-03-18/19/20 – Malmö – Göteborg – Stockholm
The Saints: Chris Bailey, Marty Willson Piper, Peter Wilkinson, Caspar Winjnberg
The Stalkers: Lars Wallin, Sari H Wallin, Lars Kongstad, Bengt Mogefalk, Tommy Ask, Karin Ramstedt, Thorolf Andersson. Photo: Wallin.

The Story
2005-03-18
Malmö The Stalkers/Uddevallakassetterna feautering Lars Wallin, Sari H Wallin, Lars Kongstad, Bengt Mogefalk lämnade fredagen den 18 mars kl, 13.00 Uddevalla med destination Malmö. Efter att hemma hos vår värd Thorolf i Genarp ha laddat med brinnade sprit, öl och vin samt pizza från Jinnarps så reste vi med buss genom det Skånska landskapet till Kulturbolaget där The Saints skulle uppträda. Förfesten fortsatte backstage med bland annat Lennart Persson, Eddie Malmström och Saints. 23.30 klev så våra hjältar på scenen där de öppnade med Porno Movies, I’m stranded, No time… vilken fantastisk inledning på en alldeles makalöst bra konsert. Efter mer öl, vin och sprit backstage så snubblade vi vidare i nattmörkret till busshållplatsen för avfärd till Genarp. Givetvis passerade vi Färs & Frost Sparbank. Noterbart var att Bengan buggade med en vacker 17 åring till Saints låt Nylon Pirates. Efter frukost som avnjöts till tonerna av Thorolfs senaste inspelningar så tog vi bilen till Rosengård för att leta efter Zlatan. Den enda kändis vi stötte på var dock Nina Persson som köpte rosa ljusstakar på Indiska. Noterbart var att Bengan beställde eXpresso samt slängde upp cafedörren i ryggen på en gäst som skrek högt av smärta!

Göteborg19/3
Nästa anhalt var Göteborg där festligheterna inleddes på Dojjan där Bengan beställde Irish!? Trevligt sällskap fick vi i form av de alltid lika glada Martin och Peter som redan befann sig i baren. På Sticky väntade så gott som hela kassettgänget med Tompa, Witting, Spurs, Alderborn (Som lovade att inte glömma kvällen!?), Sonny, Mangan mfl. Konserten öpnnades med samma låtar som kvällen innan, nytt på programmet var Nights in Venice. Under konserten fick Wallin agera polis och föra ut en idiot som kastade grejor på Bailey. Munkedalsgänget var på plats! Det var förövrigt en märklig dominans av Uddevalla folk, var var de gamla Göteborgspunxen, endast Crippa var där. Ja Thomas från P-nissarna var givetvis där också, trevlig kille! Det blev lite öl backstage efter konserten tillsammans med Bailey, Marty, Peter, Caspar, Elisabeth mfl. Bailey tyckte att de hade spelat bättre än gårdagens spelning, fast jag tyckte att de var vassare i Malmö. I en fullpackad bil reste vi hem till lilla Uddevalla för ett par timmars sömn.

Stockholm20/3
Helgen var dock inte slut här, tillsammans med Tompa som anslutit sig till Stalker skaran gick resan tidigt nästa morgon vidare mot huvudstaden. Bengan var rejält bakis och kurerade sig med starka drycker redan 08.00. I Mariestad blev det kaffe och mackapå shell. Efter en liten rundtur på Södermalm med besök till Zinkensdamm, Konsum mm så reste vi hem till vår vackra värdinna Karin på Midsommarkransen. Pizza från Tellus samt öl, vin, sprit och cigaretter intogs i stor mängd innan vi tog tunnelbanan till slussen och Debaser, fast först var Bengan och vi andra på gaybar i gamla stan! Krokodil, Zebra, Mundus, eller vad den nu hette, ni får fråga bengan! Bengan hade förresten aldrig druckit upp när vi skulle gå. Tompa stod på höger sida i tunnebanan. Partyt fortsatte tillsammans med Bailey och Peter som slog sig ner vid vårt bord, grymt förband förrest en i form av Repulikans! Vitlöks dipp med klyftpotatis, mm vad gott. The Saints gjorde en fruktansvärt bra och intensiv punkkonsert inför stor publik, vi pogade som i fornstora dagar. Efterfesten fortsatte på Debaser tillsammans med bandet och kompisar. Peter (trummis) hängde i gryningen med till Midsommarkransen för morgon öl. Sverker och Kerstin var också med. Noterbart, Bengan ville inte stå i kö men blev glad igen efter sjutton öl i baren. Frukost intogs i gamla stan, därefter promenad till plattan innan vi tog farväl och reste hem till vår lilla stad i väst. En ganska schysst helg om ni frågar mig!Kategorier:MUSIC, FRIENDS, STORIES...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: