16-20/9 -09 Czech Republic – Berlin Tour


Lars Wallin & The TribeLars Czech Republic – Berlin 16-20/9 – 2009

På turné i Tjeckien… Vi lämnade Uddevalla på eftermiddagen den 16 sept med sikte på Trelleborg. Lars, Peter och Alexander samt kameraansvarig Lars Kongstad. Drack öl, vin och käkade ombord på TT-line tillsammans med en massa truckdrivers innan vi slöt ögonen i de obekväma sofforna. Hann med en kopp kaffe innan vi äntrade Autobahn ca 06.30 med sikte på Berlin. Åt god frukost på ett av väghaken innan vi passerade det mäktiga Berlin, nya vägskyltar i skikte, nu Dresden. Dimman låg tät när vi åkte in i Tjeckien nu med den mytomspunna staden Prag i sikte. Vi parkerade blott några hundra meter från med vackra Karlsbron. Vi plåtade och filmade och gjorde allt som turister brukar göra. Vacker stad! Efter resturangbesök och kaffe på Louvre ringde vår promotor för att höra när vi kommer till Dubi. Väl framme bjöds vi på kaffe o mackor innan vi reste till staden Teplice där vi skulle övernatta på ett hotell, eller nja, mer vandrarhem skulle jag säga. Vandrarhem för en jäkla massa bygg och industriarbetare, men va fasen det dög gott och några gamla musikälskare från den svenska västkusten. Han med lite öl på vår promotors gamla klubb, där förövrigt vår kameraman blev uppraggad av en lokal donna! Efter viss möda nästa morgon lyckade vi snurra oss ur staden, en massa gator var avstängda. Klockan 09.00 väntade en skolshow som vi skulle genomföra i Dubi. Hur kul som helst att berätta om och lära barnen att spela didjeridu, vi lirade även ett par låtar. Vi avnjöt därefter öl och kaffe på vår favoritrestaurang i Dubi.

Tillbaks i bilen bar det nu av söderut mot Melnik och Melnicke Vinobrani Festival, en vinfestival! Här checkade vi på ett riktigt schysst hotell, mer öl och god mat, vilade sedan lite innan vi tog oss in på festivalområdet. 22.00 klev vi så upp på stora scenen inför ca 15.000 pers, fan vad mäktigt. Så jäkla kul att folk skrålade/sjöng med i våra låtar trots att de inte kunde texterna, fast i vår nya låt Sun, wind and water blev det faktiskt riktigt allsång, nackhåren reste sig! Kanske den roligaste spelningen hittills, om inte annat den största för Lars Wallin & The TribeLars. Alexander Blom var grym på cajontrumman och drev på låtarna. Peter Hansson var precis så underbar och galen som bara Peter kan! Kameramannen Mr Kongstad filmade och plåtade så fingrarna blödde! Efter konserten blev det autografskrivning och skivsignering. Vi besökte sedan vinförsäljarna innan vår vänner det tyska bandet Bionic Angel gick på scenen. I deras extranummer blev undertecknad och Peter uppbjudna på scenen för att dansa och sjunga, galet!

Efter rundvandring i den vackra staden kommande morgon packade vi bilen för avfärd mot Berlin. Det var inte helt lätt att hitta fram till Kreuzberg då i princip varenda gata var avstängd på grund av det stundande Berlin Maraton som nu inletts med rollerblades maraton. Men tillslut kom vi fram till våra vänner Anne Von Keller och Jakob, Sorry Gilberto. Älskar verkligen detta område i Berlin. Vi drack vin, öl och bjöd på en specialkonsert innan vi gick iväg till en liten klubb där en annan vän Noel lirade live tillsammans med 14 musiker, hur coolt som helst. Berlin är en grym kulturstad. Vi lämnade Berlin tidigt på söndagsmorgonen för avfärd mot Rostock där färjan väntade för avfärd hem till Sverige. Fan vad kul vi hade, vilken helg…

Lars Wallin

Kategorier:LARS WALLIN & THE TRIBELARS, RESOR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: