16-21/6- 09 Czech Republic Tour


Lars Wallin & The Tribelars on tour Czech Republic 2009-06-27

Tisdagen den 16 juni packade vi bilen med instrument, filtar, öl, skivor och gruppen Lars Wallin & The TribeLars. Lars Wallin: gitarr, sång, didj, Peter Hansson: bas, Rolle Thörngen: cajon, Sari: merchandise. Framför oss väntade en veckas turné i Tjeckien. Via Trelleborg tog vi färjan till Rostock, en båtfärd på ca 7 tim, vilket gav tid till käk och vila. I Tyskland var det bara att smälla i sig en redbull, två kaffe och ta sikte på Berlin. Det blev även ett antal stopp för mer kaffe på några av vägkrogarna. Vi svischade igenom Berlin och vinkade till våra vänner i Kreuzberg, tveksamt dock om de såg oss från motorvägen. Nästa vägskylt att ta sikte på var Dresden, denna vackra stad med sina tragiska ärr från bombningen i kriget. Snart började Prag skyltarna dyka upp och vi närmade oss Tjeckien, vår gamla Renault tuffade obekymrat vidare. Via Teplice i norra Tjeckien körde vi mot vår Promotor Petrs hemstad Dubi, alldeles innanför gränsen till Tjeckien. 17/6 Zakladni Skola Dubi, 18/6 Krupka Uncini, 19/6 Studenka KOTVICE Festival, 20/6 Valasske Mezirici Festival SPALICEK, 20/6 Opava open air festival. Så såg programmet ut, vi inledde med en mix av föreläsning, workshop, konsert på en skola för barn med tuffa hemförhållanden. De allra flesta barnen med ursprung av ”Resande”. Det var jäkligt kul, barnen var hur entusiastiska som helst, klappade takten, provade att spela, lyssnade med stora ögon och öron på vad jag hade att säga. Vi genomförde även en tävling där de som fick ljud i instrumentet vann skivor och badges. På kvällen reste vi till en bar Uncin i Krupka där spelningen slutade i en blöt fest då publiken beslöt sig för att försöka dricka oss under bordet med tjeckisk rom och mintlikör! Kommande dag reste vi från norra Tjeckien till södram vi passerade klassiska städer som Prag och Brno, en resa på drygt 60 mil. Vi lirade på stora scenen på Studenka KOTVICE Festival och träffade trevliga människor igen, spelningen genomfördes på eftermiddagen då ytterligare ett gig var inbokat. Efter öl och vegetariskt käk reste vi vidare till Valasske Mezirici Festival där vi även lirat året tidigare. Jäkligt kul att vara tillbaka! Vi drack öl, kollade på andra band innan det var dags för spelning. Avslutningen blev precis så galen som kan bli när ”Stop that train” brakar loss, kul som fan. Peter är kung! Sent drog vi oss tillbaka till staden Pribor, Freuds hemstad för övernattning på svedskagatan, själv hmanade i någon form av bröllopssvit, schysst som fan, alla vi egna hotellrum och vi behandlades som vi kommer att behandlas efter nästa singel *skrattar*. Efter en sagolikt god frukost och rundvandringen i staden reste vi vidare till Opava, alldeles intill gränsen till Polen. Arrangörerna berättade att Polen låg på andra sidan sjön, vi gick givetvis dit så kanske var vi även i Polen denna resa? Vår spelning på denna annorlunda scen, på taket av ett garage gick grymt bra och hårdrockarna headbangade till didjsolo, jävligt coolt att se ha ha. ca 23.30 satte vi oss i turné bussen och Petr trampade plattan i bott med sikte på Prag, ca 03.00 var vi framm för en rundvandring i denna vackra stad. 05.00 var vi framme i Dubi där sängarna väntade. Intensivt och smockfullt i programmet, det gillar jag! Kommande dag softade vi i Dubi med god mat, mängder av öl och shopping. Tidigt måndag morgon reste vi så de 99 milen tillbaks längs samma väg som vi kom hit. Totalt 350 mil på en vecka och jag älskade varje meter och sekund! Längtar redan till nästa sväng på vägarna..

Lars Wallin
Kategorier:LARS WALLIN & THE TRIBELARS, RESOR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: