21-24/7-08 Berlin, Germany


Lars Wallin & TribeLars (feat: Peter Hansson, bas samt Thorolf ”Twodox” Andersson, cajon). På turné i Berlin… Kl 18.00 den 21 juli tryckte vi ner gaspedalen med sikte mot Ljungskile, strax utanför Uddevalla där vi genomförde ett litet gig på L´jazz, gaget bestående av räkmackor och ramlösa fick bli resekäk på vår väg söderut. Långt ute i den skånska myllan, närmare bestämt i Genarp parkerade vi för välbehövlig vila hemma hos vår cajontrummare Mad Professor, Bling Bling Twodox. Efter öl, pizza och lite sömn bar det 06.00 iväg mot Trelleborg för färjeavfärd till Rostock. Efter en lugn och skön båttur med frisk luft och vacker utsikt väntade så Autobahn där vår Renault fick arbeta hårt på vår väg mot huvudstaden Berlin. Väl framme lyckades vi trixa oss fram till området Wedding där gitarristen i Sorry Gilberto, Jakob Dobers bor, kul som fan att se honom igen. Han bjöd på java i sin sköna lägenhet innan vi drog vidare hem till Anne Von Keller, basist i Sorry Gilberto, hennes lägenhet i det coola arbetarområdet Kreuzberg var som en dröm, lägenheten blev vår bas och festplats under vår vistelse i Berlin. Anne var på filminspelning när vi kom, men hennes trevliga pojkvän, fransmannen Eric och Jakob tog väl hand om oss, och fyllde oss med vin och ost, något som slutade med dans på vardagsrumsgolvet! 23 juli, min födelsedag! Kunde inte tänka mig någon bättre plats att tillbringa den på, vi inledde med lite rundvandring, kollade in stadens sevärdheter såsom Branderburger Tor osv, sedan tillbaks till Kreutzberg för tankning innan vi begav oss till kvällens spelplats, Intersoup, fy fan vilket coolt ställe, rekommenderar varmt ett besök här! Inte blev det sämre av att vår Tjeckiska promotor bemödade sig med att resa till Berlin med hembakad chokladtårta, rom, kakor mm. Träffade även en tysk promoter som skulle boka in oss på en större tysklandsturné, coolt! Spelningen var svinkul i den minimala lokalen, ni skulle se Peter H i Stop that train, he went loco! Efter giget drog vi hem til Anne och Eric för vindrickning, tårta och dans! Kommande dag vandrade vi runt i området och besökte en massa sköna barer, häftigast var de flytande barerna på floden. En att bara softa, drick och njuta av, fan vi gillar Berlin och våra värdar så in i helvete! Sista dagen i denn sköna stad promenerade vi in till centrum för en uppfärd i tv-tornet, sicken utsikt! Träffade även ett av kvällens band Optimistic Dreams från Stuttgart. Arcanoa där vi spelade på kvällen var hur mysigt som helst, det var kul som fan att lira även här fast publiken mest bestod av ett gäng spanjorer, som i och för sig köpte skivor och snackade spanienspelningar. 23.00 vinkade vi av våra kära vänner för avfärd mot Hamburg, Lubeck, Puttgarden, Köpenhamn, Malmö och slutligen lilla Uddevalla. Det var tänkt att vi skulle hinna fram till Krokstrandsfestivalen för ett lunchgig, men det klickade på 1, jag säger 1 timma, och då hade vi rest hela natten för att hinna. Nåväl..vi hade hur jävla kul som helst i Berlin. See ya

Lars W
Kategorier:LARS WALLIN & THE TRIBELARS, RESOR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: